Biljardi

Biljardi on laji, joka haastaa henkistä kanttiasia, kehittää keskittymiskykyäsi ja opettaa hermojen hallintaa. Biljardi soveltuu kaikille ihmisille ja kehittyminen lajissa on alkuun melko nopeaa, mikä saa pelaajat jäämään siihen koukkuun.

Biljardi on yleisnimitys pallopeleille, joita pelataan yleensä suorakaiteenmuotoisella veralla päällystetyllä pöydällä. Biljardipeleissä tyypillistä on lyödä lyöntipalloa biljardikepillä ja saada osuma kohdepalloon. Tunnetuimmissa biljardilajeissa biljardipöydän reunoissa on pusseja, joihin kohdepallo on tarkoitus saada pussitettua. Osassa biljardipelejä pöydässä ei ole pusseja vaan lyöntipallolla yritetään osua johonkin muuhun palloon lyönnin jälkeen kohdepallon lisäksi. Lisäksi on olemassa biljardilajeja, jossa pussituksen jälkeen osuminen lyöntipallolla pöydällä olevaan muuhun palloon saa lyöjälle aikaan pisteitä. Maailmanlaajuisesti tunnetuin biljardipeli on pool alalajeineen. Poolin suosituimmat pelimuodot ovat 8-pallo ja 9-pallo. Poolin ohella snooker on lisännyt suosiotaan ja lähtenyt leviämään laajasti synnyinmaastaan Isosta-Britanniasta muualle maailmaan. Erityisesti Kiinasta tulee nykypäivänä hyviä ammattilaispelaajia. Edellä mainittujen lisäksi biljardipeli kara alalajeineen on suosittua maailmalla. Muut biljardipelit ovat hyvin marginaalisia. Esimerkki marginaalisesta lajista on 1800 luvulta Venäjältä Suomeen rantautunut kaisa, jonka arvokisoja pelataan pääasiassa vain Suomessa.

Lappeenrannan Kerhon tiloista löytyvät kaisapöytä, karapöytä ja snookerpöytä. Jokaisella Kerhon jäsenellä on mahdollisuus päästä pelaamaan haluamaansa lajiaan. Biljardin pelaajille järjestetään vuosittain biljarditurnauksia, joista klassisimmat ovat ottelu Helsingin Suomalaista Klubia vastaan, sekä joulun alla kerhon kesken pelattava kinkkukärrit -tapahtuma.

Tervetuloa haastamaan itseäsi!

Yhteystiedot

Eero Saukkonen